טיפול בטכניקות אוסטאופתיות
אוסטאו-מה ?
לעיתים קרובות נראה כי לא נמצא טיפול יעיל ברפואה הקונבנציונלית, בבעיות וכאבים שמקורם במערכת השריר-שלד, המביא להקלה עד פתירה שלהן, כך טען ד"ר אנדרו טיילור סטיל מייסד האוסטאופתיה ב1874, רופא בעל ותק של 30 שנה בארה"ב בזמנו.
גישתו של סטיל הייתה כי יש לטפל מנואלית בבעיות אלה על ידי מוביליזציות ומניפולציות של השלד והשרירים (אופציות שונות להנעה), ולא על ידי תרופות בעלות תופעות לואי קצרות וארוכות טווח.
נדידת האוסטאופתיה בעולם:
האוסטאופתיה נדדה בעולם לשאר היבשות, ותפסה מקום של שיטת טיפול רצינית ואמינה במהלך השנים, והיום נלמדת במתכונת אקדמית במדינות מסויימות.
עקרון הבסיס של השיטה הוא שהגוף יודע לבצע ריפוי עצמי, וצריך מעט עזרה והכוונה, והוא נקבע בתקופה בה היכולות הטכנולוגיות היו נמוכות מאד כך שבהתאמה היא מבוססת מגע ידני.
הטכניקות האוסטאופתיות הסטרקטורליות:
הטכניקות בהם נעשה שימוש הן מוביליזציות ומניפולציות, כאשר המשתנים העיקריים המבדיל בין שתיהן הוא טווח התנועה ומהירות התנועה.
במוביליזציות יש שימוש בטווח תנועה גדול ומהירות תנועה נמוכה, בעוד במניפולציות יש שימוש בטווח תנועה נמוך ומהירות תנועה גבוהה בתוספת צליל הקליק המפורסם המעיד על שינויים בתוכן הגז בין המפרק וסביבו.
בשתי הטכניקות יש שימוש בהנעה של האזור הפגוע בצורה ייחודית המתאימה לאנטומיה והקניזיולוגיה שלו, ויכולת המטופל לשתף פעולה.
השפעות האוסטאופתיה הסטרקטורלית:
הטיפול האוסטאופתי בטכניקות אלה משפיע הגוף לייצר תהליך הנקרא מכנוטרנסדוקציה, שהוא הליך בו תאים ממירים עומס מכני לתגובות ביוכימיות, ובעזרתן ריפוי ושינוי לחיוב במבנה של רקמה פצועה.
הטיפול יעיל לפציעות ומחלות של גידים ורצועות, אלה נוטים להסתדר מחדש בארגון הפנימי שלהן תחת עומסים מכניים שונים, ובעקבות כך יש צורך בטיפול מנואלי תנועתי והנעה אקטיבית של המטופל בכל מקרה של פגיעה.
הטיפול יעיל לפציעות ומחלות של מפרקים, הנוטים בעקבות הנעה לצבור נוזל סינוביאלי (מסכך) ועלייה בלחץ התוך מפרקי, שיפור זרימת הדם למפרק והזנתו, ושיפור פינוי הפסולת דרך מערכת הלימפה בעקבות אפקט המשאבה המפרקית המתרחש תוך ההנעה.
לטיפול מסוג זה השפעות ניורולוגית והן ירידה ברגישות המוגברת לכאב מקומי, הפחתת הספסטיות (קישון) השרירית בשלב הדלקתי הכרוני.
טיפול אוסתאופטי מסוג זה יעיל ברוב המקרים של פגיעות וכאבים שמקורם במערכת השלד-שריר, בהן בעיות מפרקים, גידים, רצועות, ושרירים.